- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Colectia Costesti
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/

Expozitia ASTRA 160, disponibila pentru publicul valcean

Expozitia ASTRA 160, disponibila pentru publicul valcean
 
Proiectul expozitional ASTRA 160 initiat de Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu va fi prezentat publicului valcean in cadrul Muzeului Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea, pe parcursul a sase saptamani.

Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 20 martie, la ora 14:00, in sala rezervata organizarii expozitiilor temporare, eveniment care va prilejui intalnirea publicului cu reprezentantii institutiilor organizatoare si a invitatilor.

Expozitia va ramane deschisa pentru vizitare in perioada 20 martie - 30 aprilie 2023, de marti pana duminica, in intervalul orar 9:00 - 17:00.

Giorgio de Chirico: Enigma metafizica a artei clasice

Giorgio de Chirico: Enigma metafizica a artei clasice
 
In urma succesului acestei expozitii in Letonia, Lituania, Polonia si Slovacia, pentru prima data in Romania, expozitia unica de lucrari originale de Giorgio de Chirico: Enigma metafizica a artei clasice se afla acum in Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea si este realizata in parteneriat cu Art Expo SIA si Colectia Kesauri si Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul. Expozitia este deschisa in perioada 20.07.2022 - 18.09.2022 si prezinta 53 de lucrari grafice originale ale celui mai mare maestru al timpului nostru - Giorgio de Chirico.

ZIUA IEI 2019

ZIUA IEI 2019
 
Devenita deja o traditie, Ziua Universala a Iei, se sarbatoreste si anul acesta in incinta Muzeului Satului Valcean.
Va asteptam cu incepere de la ora 10 sa ne bucuram impreuna de toate activitatile ce se vor desfasura in muzeu.

VERNISAJ

VERNISAJ
 
Expozitia absolventilor

promotia 2019

Arte plastice & decorative

APARITII EDITORIALE

APARITII EDITORIALE
 
Cele doua lucrari, aparute cu finantare din partea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, prin proiectul strategic "Centenarul Marii Uniri", proiectele "Salonul National de Arta Contemporana", respectiv "100 de ani de la Marea Unire", vin sa ofere publicului informatii stiintifice avand ca tema pricipala evenimentele anilor 1916-1919 in context local, national si european.

Buridava. Studii si materiale este editata de Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Valcea si cuprinde studii/articole de arheologie, istorie, etnografie, arta, muzeologie, recenzii si note de lectura, numismatica precum si cercetari complementare facute prin metodele stiintelor naturale sau tehnice (antropologie, zoologie, palinologie, geologie, metalografie, analize chimice etc).

Totusi, din cuprinsul nr. XIII/2018, credem ca va vor atrage atentia, in acest context, studiile: Raport preliminar al cercetarilor arheologice de la Perisani - Poiana Spinului (I. Tutulescu, C.A. Tulugea), Preliminariile Bataliei din zona Sibiu-Caineni (D. Garoafa), Ramnicu-Valcea sub ocupatie germana. O poveste sincera (S. Oane), Albumul documentar Oltenia in Primul Razboi Mondial (D. Garoafa), Contributia locuitorilor Olteniei la Fondul jertfelor liniei demarcationale (1919) (V. Marculet, A. Bucur), Tabara de pictura de la Maldaresti - plein-air, editia a V-a, 10-20 septembrie 2018 (A. A. Dinca).

Catalogul 100 de ani de la Marea Unire - Cercetarea arheologica de la Perisani-Poiana Spinului (I.Tutulescu, C. Tulugea, C. Terteci) prezinta rezultatele cercetarii arheologice a unei bucati de front din Primul Razboi Mondial si imaginile de sapatura si ale pieselor descoperite. Aceasta cercetare arheologica deosebita a fost posibila datorita eforturilor colectivului de specialisti ai muzeului, cu sprijinul oferit de diverse institutii publice si persoane fizice. E suficient sa mentionam ca astfel de cercetari arheologice sunt rare in Romania iar aceasta este prima de acest fel din judetul Valcea.

VERNISAJ

Relatiile romano-franceze in Primul Razboi Mondial (1914-1918)

expozitie temporara

VERNISAJ Relatiile romano-franceze in Primul Razboi Mondial (1914-1918) expozitie temporara
 
VERNISAJ

Vineri, 21 decembrie, ora 14, la sediul Muzeului de Istorie a judetului Valcea, va avea loc vernisajul expozitiei temporare 'Relatiile romano-franceze in Primul Razboi Mondial (1914-1918)'.

Expozitia este realizata in parteneriat cu Muzeul National Brukenthal, Biblioteca Judeteana Astra Sibiu si a fost finantata in cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” - proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, sub egida Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

VERNISAJ

Salonul National de Arta Contemporana

expozitie temporara

VERNISAJ Salonul National de Arta Contemporana expozitie temporara
 
VERNISAJ

Joi, 20 decembrie, ora 15, la sediul Muzeului de Istorie a judetului Valcea, va avea loc vernisajul expozitiei temporare 'Salonul National de Arta Contemporana'.

Expozitia este realizata si a fost finantata in cadrul proiectului „Salonul National de Arta Contemporana” - proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, sub egida Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

LANSARE DE CARTE

Regimentul 2 Dorobanti Valcea

autor Vasile Novac

LANSARE DE CARTE Regimentul 2 Dorobanti Valcea autor Vasile Novac
 
Luni, 10 decembrie, ora 11, la sediul Muzeului de Istorie a judetului Valcea, va avea loc lansarea cartii 'Regimentul 2 Dorobanti Valcea', autor Vasile Novac.

Lucrarea este tiparita sub egida Muzeului Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea si a fost finantata in cadrul proiectului „Salonul National de Arta Contemporana” - proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

CONFERINTA

Marele Razboi - Marea Unire
prof. univ. dr. Radu Sorin

CONFERINTA Marele Razboi - Marea Unire prof. univ. dr. Radu Sorin
 
CONFERINTA

Marti, 11 decembrie, ora 12, la sediul Muzeului de Istorie a judetului Valcea, va conferentia prof. univ. dr. Radu Sorin (Universitatea Lucian Blaga Sibiu), pe tema 'Marele Razboi - Marea Unire'.

Conferinta organizata in cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” - proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

CONFERINTA SI LANSARE DE CARTE

100 de ani de la Marea Unire

CONFERINTA SI LANSARE DE CARTE 100 de ani de la Marea Unire
 
Marti, 27 noiembrie 2018, ora 11, Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea organizeaza conferinta „100 de ani de la Marea Unire”, in cadrul proiectului „100 de ani de la Marea Unire” - proiectul strategic „Centenarul Marii Uniri”, finanatat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

Cu acest prilej va avea loc si lansarea cartii „De la Imperiu la Regat. Romanii basarabeni si Marele Razboi” (Editori: Gheorghe Negustor si Mircea-Cristian Ghenghea). Prezinta prof. Catalin Siiulescu, Palatul Copiilor din Rm. Valcea.

Comunicat de presa

Tabara de pictura ”Maldaresti plein-air 2018”

Comunicat de presa Tabara de pictura ”Maldaresti plein-air 2018”
 
Sub egida Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, in ciclul de manifestari dedicate sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, la Complexul Muzeal Maldaresti in perioada 10-20 septembrie 2018 se va desfasura tabara de pictura ”Maldaresti plein-air 2018”.

Comunicat de presa
Expozitia temporara ”100 de ani de Trench-Art romanesc”

Comunicat de presa Expozitia temporara ”100 de ani de Trench-Art romanesc”
 
Continuand seria de manifestari culturale dedicate Centenarului, Muzeul Judetean ”Aurelian Sacerdoteanu” va aduce o expozitie inedita pentru orasul nostru, ce prezinta un fenomen apartinand laturii mai putin cunoscute a razboaielor, si anume Trench-Art sau Arta Transeelor.
Intitulata ”100 de ani de Trench-Art romanesc”, expozitia cuprinde peste 200 de bunuri cultural-artistice din colectia lui Cristian Dumitru, inginer electronist din Bucuresti si promotor al acestui fenomen atat de apreciat In strainatate dar Inca obscur la noi In tara.


Vernisajul aceste expozitii itinerante va avea loc joi, 7 iunie, ora 16, la etajul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143 iar expozitia va ramane deschisa timp de 2 luni.

COMUNICAT

COMUNICAT
 
O noua editie a proiectului educational "Scoala de la muzeu", perioada 14-30 mai 2018, la Complexul Muzeal Maldaresti. Vom reveni!

EXPOZITIE TEMPORARA

ETNOGRAFICA
editia a VII a

EXPOZITIE TEMPORARA ETNOGRAFICA editia a VII a
 
Salonul National de Arta Fotografica „Etnografica“
Editia a VII-a
26 aprilie 2018, Muzeul Satului Bujoreni - Valcea

A saptea editie a Salonului National de Arta Fotografica „Etnografica“ organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt cu sprijinul Consiliului Judetean Olt se va vernisa joi 26 aprilie 2018 la ora 12,00 la Muzeul Satului din Bujoreni, conform traditiei prin care primul popas de dupa vernisarea la Slatina sa fie facut aici.

EXPOZITIE TEMPORARA

Textilisme 5/2

EXPOZITIE TEMPORARA Textilisme 5/2
 
Universitatea de Vest Timisoara
Facultatea de Arte si Design
Centrul de Cercetare Stiintifica si Creatie Artistica in Arte Decorative si Design
in colaborare cu
Muzeul de Arta ”Casa Simian”, Ramnicu Valcea
Uniunea Artistilor Plastici Filiala Ramnicu Valcea

organizeaza expozitia

Textilisme 5/2

coordonatorii:
conf.univ.dr. Valentina Stefanescu
lect.univ.dr. Victor Gingiu
asist.dr.Reka Adorjani Gyorgypal


va prezinta pe simeze proiecte si lucrari inedite ale studentilor specializarii Arte textile

Vernisajul avea loc in data de 20 aprilie 2018, ora 14.00 Muzeul de Arta ”Casa Simian”, Ramnicu Valcea, str. Carol I, nr. 25
Curatori: conf.univ.dr.Valentina Stefanescu si Theodora Scurtu
Expozitia se desfasoara in spatiul expozitional al Muzeului de Arta ”Casa Simian”, Ramnicu Valcea, str. Carol I, nr. 25
In perioada 20 aprilie – 20 mai 2018
Program de vizitare zilnic 10.00-18.00, luni - inchis

EXPOZITIE TEMPORARA

TRAIAN STEFAN BOICESCU

RETROSPECTIVA

desen - pictura - tapiserie

EXPOZITIE TEMPORARA TRAIAN STEFAN BOICESCU RETROSPECTIVA desen - pictura - tapiserie
 
Vernisajul si lansarea albumului retrospectiv vor avea loc
miercuri, 11 aprilie 2018, ora 18.30

Prezinta dr. ADRIAN-SILVAN IONESCU, director al Institutului de Istoria Artei
"George Oprescu" al Academiei Romane.

PALATUL PARLAMENTULUI, SALA DE EXPOZITII "CONSTANTIN BRANCUSI"

Expozitia este deschisa intre: 01-30 aprilie 2018

EXPOZITIE TEMPORARA

Centenarul Marii Uniri. Franturi de istorie

EXPOZITIE TEMPORARA Centenarul Marii Uniri. Franturi de istorie
 
Vineri, 23 februarie 2018, orele 14, la Muzeul de Istorie a judetului Valcea, va avea loc vernisajul unei expozitii foto-documentare dedicata Marii Uniri si Primului Razboi Mondial.

Intrarea libera. Va asteptam!

EXPOZITIE TEMPORARA

EXPOZITIE TEMPORARA
 
In perioada 3 noiembrie 2017 - 7 ianuarie 2018 puteti vizita expozitia Ocolul Pamantului in 80+ de sahuri.


Vernisajul va avea loc vineri, 3 noiembrie, ora 15, la Muzeul de Istorie.

Va asteptam!

COMUNICAT

COMUNICAT
 
In perioada 9-19 octombrie 2017 la Complexul Muzeal Maldaresti se va derula cea de-a IV-a editie a taberei de pictura ”Maldaresti plein-air”.

Expozitie temporara

Ultimii dinozauri din Transilvania

Expozitie temporara Ultimii dinozauri din Transilvania
 
Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea, prin Sectia de Istorie si in parteneriat cu Directia Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, aduce publicului valcean o expozitie itineranta unica in tara.

Este vorba de Ultimii dinozauri din Transilvania, expozitie pe care o vom vernisa marti, 16 mai 2017, ora 16, la Muzeul de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143, unde va ramane deschisa spre vizitare pana in jurul datei de 1 august.

Tarif de vizitare 6 lei/persoana. Include vizitarea intregului muzeu.

Comunicat de presa

Comunicat de presa
 
Consiliul Judetean Valcea, Muzeul Judetean Aurelian Scaerdoteanu Valcea, Muzeul de Istorie Ramnicu Valcea, Asociatia Sculptor marinar Laurentiu Macarie, TRUICART Events si Dan Tudor Truica – curator , au placerea sa va invite la vernisajul Salonului National de Arta Plastica Atitudini Contemporane edi?ia a X-a, etapa a III-a, 2017, marti 11 aprilie 2017, ora 16.00 la Muzeul de Istorie, Calea lui Traian 143, Ramnicu Valcea.

Vernisaj

Expozitie temporara

Vernisaj Expozitie temporara
 
Vernisaj

Expozitie temporara

EVOLUTIA SPECIEI UMANE
ilustrata prin portrete si fosile

90 de reconstructii forensice, 69 de planse, 7 milioane de ani
o expozitie de Eduard Constantin Olaru

In perioada 23 noiembrie – 31 decembrie 2016, Muzeul de Istorie a judetului Valcea este gazda unei expozitii spectaculoase ce reface traseul evolutiv al speciei umane. Organizatorii acestui eveniment – Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea, Eduard Constantin Olaru si echipa „Proiectul Descendentei Omului” – va asteapta la vernisajul ce va avea loc miercuri, 23 noiembrie, ora 15, la etajul Muzeului de Istorie a judetului Valcea.

Vernisaj

Expozitie de pictura si grafica

Vernisaj Expozitie de pictura si grafica
 
La Muzeul de Arta - Casa Simian va avea loc vernisajul unei expozitii temporare de pictura si grafica care reuneste creatiile artistelor Victoria Ileana Dragomirescu, Gabriela Elena Draghici si Ioana Mihaiescu.

Despre ceea ce le defineste pe cele trei artiste, dar si despre ceea ce le apropie sau le diferentiaza atat ca stil, cat si ca maniera de abordare, va vorbi cu acest prilej istoricul de arta Bogdan Pantu.

Profitand de triplul eveniment, conducerea muzeului ii invita pe toti cei interesati sa participe la deschiderea expozitiei joi, 24 noiembrie 2016, ora 17,00.

LANSARE DE CARTE

VALENTIN DOLFI,
REPERTORIUL DESCOPERIRILOR MONETARE DE PE TERITORIUL JUDETULUI VALCEA

LANSARE DE CARTE VALENTIN DOLFI, REPERTORIUL DESCOPERIRILOR MONETARE DE PE TERITORIUL JUDETULUI VALCEA
 
LANSARE DE CARTE

joi, 24 noiembrie, ora 15, la sediul Muzeului de Istorie a judetului Valcea

VALENTIN DOLFI
REPERTORIUL DESCOPERIRILOR MONETARE DE PE TERITORIUL JUDETULUI VALCEA

Societatea Numismatica Romana
Bucuresti, 2016

A treia editie a taberei de pictura „Maldaresti plein-air”

A treia editie a taberei de pictura „Maldaresti plein-air”
 
Incepand cu 2 octombrie 2016, cea de-a treia editie a taberei de pictura „Maldaresti plein-air” isi va deschide larg portile pentru 10 artisti veniti ca, prin talentul si maiestria lor, sa dea un plus de culoare unor locuri incarcate de istorie.

Vom fi gazdele artistilor Gheorghe Coman, Ileana Dragomirescu, Corneliu Dragan-Targoviste, Gabriela Draghici, Ion Draghici, Ioana Mihaiescu, Sever Mitrache, Doina Moisescu, Sorin Nicodim si Mihai Serbanescu timp de zece zile, in care natura si imprejurimile cu tot ce au mai frumos vor cobori pe panzele acestora. Lucrarile realizate aici vor putea fi apoi admirate in cadrul unei expozitii temporare pe care o vom vernisa pe 11 octombrie 2016 in incinta Complexului Muzeal Maldaresti. Cu acest prilej, organizatorii - Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” si Asociatia „Nadia Duca” - invita, inca de pe acum, pe cei interesati sa ne treaca pragul ca, impreuna, sa ne putem bucura de aceste crampeie de arta autentica.

PROIECT EDUCATIONAL
Scoala de langa muzeu, editia 2016

PROIECT EDUCATIONAL Scoala de langa muzeu, editia 2016
 
La Complexul Muzeal Maldaresti din cadrul Muzeului Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea, in perioada 9-31 mai 2016 se va derula, sub coordonarea doamnelor Beu Liliana – director adj. si Stan Mironela – muzeograf, cea de-a V-a editie a proiectului educational „Scoala de langa muzeu”.

EXPONATUL LUNII MARTIE
Toporasul votiv de la Ocnita

EXPONATUL LUNII MARTIE Toporasul votiv de la Ocnita
 
Incepând cu luna martie, Muzeul Judetean “Aurelian Sacerdoteanu”, prin Sectia de Istorie, lanseaza pentru publicul vizitator proiectul Exponatul lunii.

In cadrul acestui proiect vor fi expuse lunar bunuri culturale aflate in depozitele institutiei. Fiecare piesa expusa va fi insotita de un istoric al acesteia, informatii pe care publicul vizitator nu le poate afla din parcurgerea spatiului expozitional.

Pentru luna martie am optat pentru o piesa miniaturala din lut a unui topor cu brate in cruce descoperit la Ocnita-Buridava Dacica in anul 1981.

Nu uitati sa consultati si pagina noastra de Facebook!

VERNISAJ
Iosif Keber - pictor gorjean

VERNISAJ Iosif Keber - pictor gorjean
 
Va invitam miercuri, 9 martie, orele 16, la etajul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143, unde va avea loc vernisajul expozitiei de arta plastica "Iosif Keber - pictor gorjean". Nu uitati sa consultati si pagina noastra de Facebook!

SERILE MUZEULUI

SERILE MUZEULUI
 
Incepand din februarie 2016, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” organizeaza periodic ciclul de manifestari „SERILE MUZEULUI”.

Initiativa noastra debuteaza joi, 11 februarie 2016, cand invitatul serii va fi prof. dr. Vasile Marculet, unul dintre cei mai reputati specialisti in istoria Bizantului, care va sustine o disertatie privind:
„Mitropolia Severinului de la 1370 la 1412”

Simpozion national de arheologie 

CULTURA SI CIVILIZATIE IN OLTENIA SUBCARPATICA

Lansarea volumului omagial

BURIDAVA XII.1/2015
SYMPOSIA THRACOLOGICA X

Simpozion national de arheologie CULTURA SI CIVILIZATIE IN OLTENIA SUBCARPATICA Lansarea volumului omagial BURIDAVA XII.1/2015 SYMPOSIA THRACOLOGICA X
 
In perioada 26 – 27 noiembrie 2015, la Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, se va desfasura un dublu eveniment cultural si stiintific.

Cu ocazia implinirii a 80 de ani de catre cercetatorul si arheologul valcean Petre I. Roman, Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea, in colaborare cu Centrul de Tracologie din cadrul Institutului de Arheologie Vasile Parvan Bucuresti, organizeaza simpozionul national de arheologie Cultura si Civilizatie in Oltenia Subcarpatica si lansarea volumului omagial Buridava XII.1/2015. Symposia Thracologica X, volum dedicat Profesorului Petre I. Roman la cea de-a 80-a aniversare.

Mai multe detalii gasiti pe pagina noastra de Facebook. Vom reveni cu amanunte.

Tabara de creatie

Tabara de creatie "Maldaresti Horezu plein-air", editia a II-a, perioada 2-12 septembrie 2015
 
In perioada 2 – 12 septembrie 2015 la Complexul Muzeal Maladaresti, intr-un loc in care farmecul istoric se imbina cu bogatia peisajului, sursa a atator povesti cu domni, domnite, boieri si haiduci, Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu”, in parteneriat cu Primaria Horezu, desfasoara cea de-a doua editie a taberei de pictura „Maldaresti –Horezu plein air”.

VERNISAJ

VERNISAJ
 
Miercuri, 29 iulie 2015, ora 20, Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea, prin sectia ISTORIE, va asteapta la sediul din Calea lui Traian, nr. 143 (Muzeul de Istorie, etaj) pentru un eveniment mult asteptat, si anume VERNISAJUL EXPOZITIEI PERMANENTE DE ISTORIE, cu sectoarele Ev Mediu, epocile Moderna si Contemporana, Numismatica si Invatamantul si Cultura valceana.

„Fotografia, intre album de familie si document istoric”

„Fotografia, intre album de familie si document istoric”
 
expozitie temporara

Va invitam la vernisajul expozitiei
„Fotografia, intre album de familie si document istoric”,
care va avea loc, marti 30 iunie 2015, ora 16, la sediul Muzeului de Istorie a Judetului Valcea, din Calea lui Traian, nr. 143.

Expozitia este deschisa in perioada 30 iunie - 1 septembrie 2015.

Arme albe si de foc in colectiile Muzeului Brukenthal

Arme albe si de foc in colectiile Muzeului Brukenthal
 
expozitie temporara

In perioada 24.06-05.10.2015, Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" gazduieste expozitia "Arme albe si de foc in colectiile Muzeului Brukenthal".

Intre cele aproape o suta de exponate ce vor putea fi vazute în Ramnicu Valcea se regasesc piese de armament si echipament medieval, unele produse chiar de breslele din urbea de pe Cibin, dar si piese moderne, pusti cu fitil sau pistoale cu cremene.

Expozitia este deschisa in perioada 24 iunie - 5 octombrie 2015.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 iunie, ora 17, la etajul Muzeului de Istorie, Calea lui Traian, nr. 143.

"Reintoarcerea legionarilor romani pe Calea lui Traian"
 
Reconstituire istorica

Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea organizeaza in perioada 4-5 iunie, joi si vineri, 2015 evenimentul: Reintoarcerea legionarilor romani pe Calea lui Traian.

In cadrul evenimentului participantii vor asista la prezentarea echipamentelor militare utilizate de catre luptatorii romani si daci, vor putea vedea tehnici de prelucrare si confectionare a obiectelor antice si vor lua parte la reconstituirea unei scene de lupta intre razboinicii daci si romani. Activitatile din cadrul evenimentului vor fi derulate de trupa de reenactment Veteres Milites din Sibiu, formata din studenti si absolventi ai Departamentului de Istorie si Patrimoniu din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

Taxa de participare este de 5 lei/persoana. Se vor primi serii de maxim 100 de persoane/ora (din motive de spatiu), in curtea interioara a Muzeului de Arta.

Se vor face programari pentru intervalul orar 10-18, exceptie intervalul 13-14 cand se va lua pauza de masa.

Pentru programare, persoanele de contact sunt:
arhg. Carol Terteci - muzeograf, nr. tel: 0741563267
arhg. dr. Tutulescu Ion – sef sectie Istorie, nr. tel: 0784285026

Lansare Buridava XI

Lansare Buridava XI
 
LANSAREA
numarului XI/2013-2014 al revistei
BURIDAVA. Studii si materiale

marti, 7 aprilie 2015, ora 17, la Muzeul de Istorie

Necropola de Epoca Bronzului de la Sebes

Necropola de Epoca Bronzului de la Sebes
 
Miercuri, 25 martie 2015, ora 17, sunteti asteptati la Muzeul de Istorie pentru vernisajul expozitiei temporare "Necropola de Epoca Bronzului de la Sebes"

ARHEOLOGIA PREVENTIVA 

IN JUDETUL VALCEA

ARHEOLOGIA PREVENTIVA IN JUDETUL VALCEA
 
Miercuri, 18 februarie 2015, ora 15, sunteti asteptati la Muzeul de Istorie pentru vernisajul expozitiei temporare "Arheologia preventiva in judetul Valcea"

LANSARE DE CARTE

LANSARE DE CARTE
 
Lansarea cartii "Plimbari si mici excursii in Ramnicu-Valcei", de Nicolae Angelescu.

CALL FOR PAPERS

CALL FOR PAPERS
 
Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea si Centrul de Tracologie din cadrul Institutului de Arheologie Vasile Parvan Bucuresti au placerea de a va informa despre dorinta lor de a dedica numarul XII/2015 al revistei Buridava. Studii si materiale distinsului prof. dr. Petre ROMAN, cu ocazia celei de-a 80-a aniversari.

CULOARE/CONCEPT/TEXTURA

CULOARE/CONCEPT/TEXTURA
 
Expozitie temporara

PENTRU O ISTORIE A IMNULUI NATIONAL

PENTRU O ISTORIE A IMNULUI NATIONAL
 
(expozitie tematica dedicata Zilelor Imnului National 2014)

PROIECTUL EDUCATIONAL SATUL BUNICILOR 2014
Editia a XII–a

PROIECTUL EDUCATIONAL SATUL BUNICILOR 2014 Editia a XII–a
 
Saptamana aceasta (5-11 mai 2014) au inceput inscrierile pentru:
PROIECTUL EDUCATIONAL
SATUL BUNICILOR
Editia a XII–a
Se adreseaza elevilor scolari si prescolari
Perioada de desfasurare: 12 mai – 6 iunie 2014,
Locatia: Muzeul Satului Valcean Bujoreni,
Coordonator proiect: DUMITRESCU IONUT GABRIEL,
Nr. telefon: 0784285027.

EXPO REPTILE VII

EXPO REPTILE VII
 
EXPO REPTILE VII

Va invitam la cea mai mare expozitie de reptile vii din Romania, ce poate fi vizitata in aceasta luna la Muzeul de Istorie din Calea lui Traian. Este o expozitie impresionanta prin numarul de exemplare prezente, doar in expozitia de aici putand fi vazut pitonul tigrat albinos din Birmania.
A revenit si vedeta expozitiei, PEPINO, crocodilul pitic din Vestul Africii, ce poate creste pana la 1.9 metri si care face parte din cea mai mica specie de crocodili din lume.
Mai puteti vedea: pitoni uriasi, agama, iguane, boa, anaconda, testoase, varani, cobre si multe alte specii rare.

TAXA DE INTRARE: 5 RON – ADULTI; 4 RON – COPII; 3 RON – GRUPURI.

Program de vizita
Programul de vizitare este de luni pana duminica, intre orele 10.00-18.00, pana pe 31 mai.

EXPOZITIE DE NAVOMODELE

EXPOZITIE DE NAVOMODELE
 

Intre 12 decembrie 2013 si 15 ianuarie 2014, va asteptam sa vizitati o frumoasa expozitie de navomodele al carei vernisaj va avea loc joi, 12 decembrie 2013, ora 17, la Muzeul de Istorie a judetului Valcea, str. Calea lui Traian, nr. 143.

OFERTA MUZEULUI JUDETEAN
„AURELIAN SACERDOTEANU” VALCEA
PARTENERIATE EDUCATIONALE – ANUL SCOLAR 2013/2014

OFERTA MUZEULUI JUDETEAN „AURELIAN SACERDOTEANU” VALCEA PARTENERIATE EDUCATIONALE – ANUL SCOLAR 2013/2014
 
1.PROIECTUL EDUCATIONAL:
ACASA LA ANTON PANN
Editia a VI –a
Se adreseaza elevilor prescolari
Perioada de desfasurare: noiembrie 2013,
Locatia: Casa Memoriala „Anton Pann”,
Coordonator proiect: MOROIANU DAN MIHAI,
Nr. telefon: 0746651182.

2.PROIECTUL EDUCATIONAL:
ATELIERUL DE ARHEOLOGIE
Editia a II –a
Se adreseaza claselor V – VIII, IX – XII.
Perioada de desfasurare: 3 – 28 februarie 2014,
Locatia: Muzeul de Istorie a Judetului Vâlcea,
Coordonator proiect: TERTECI CRISTIAN-CAROL,
Nr. telefon: 0732852384; 0741563267.

3.PROIECTUL EDUCATIONAL:
MICUL PICTOR
Se adreseaza claselor V – VIII, IX – XII.
Perioada de desfasurare: 20 ianuarie – 21 februarie 2014,
Locatia: Muzeul de Arta Rm. Valcea,
Coordonator proiect: CRISTEA ALINA CRISTINA,
Nr. telefon: 0741321755.

4.PROIECTUL EDUCATIONAL:
SATUL BUNICILOR
Editia a XII –a
Se adreseaza elevilor prescolari
Perioada de desfasurare: 5 – 30 mai 2014,
Locatia: Muzeul Satului Valcean,
Coordonator proiect: DUMITRESCU IONUT GABRIEL,
Nr. telefon: 0784285027.

5.PROIECTUL EDUCATIONAL:
SCOALA DE LANGA MUZEU
Editia a V –a
Se adreseaza elevilor prescolari si I – IV.
Perioada de desfasurare: mai 2014,
Locatia: Complexul Muzeal Maldaresti,
Coordonator proiect: BEU LILIANA,
Nr. telefon: 0761129681.

FLORI DE MINA - ESANTIOANE MINERALE DIN REGIUNEA BAIA MARE

FLORI DE MINA - ESANTIOANE MINERALE DIN REGIUNEA BAIA MARE
 
In data de 21 martie a.c., ora 17.00, la Muzeul de Istorie are loc vernisajul expozitiei itinerante ,,Flori de mina - esantioane minerale din regiunea Baia Mare”, organizata de catre Muzeul Judetean ,,Aurelian Sacerdoteanu” Valcea in parteneriat cu Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.


Expozitia va fi deschisa in perioada 21.03.2013-24.05.2013, la sediul institutiei din Ramnicu Valcea, str. Calea Lui Traian nr. 143.

Epoca bronzului in sud-vestul Olteniei. Cultura Garla Mare

Epoca bronzului in sud-vestul Olteniei. Cultura Garla Mare
 
Muzeul Regiunii Portilor de Fier Drobeta - Turnu Severin
Muzeul Judetean “Aurelian Sacerdoteanu” Valcea

Organizeaza expozitia temporara:

Epoca bronzului in sud-vestul Olteniei.
Cultura Garla Mare

Prilej cu care va invita sa participati la vernisaj, marti 26 iunie 2012, ora 17.00, la sediul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143.

Expozitia este deschisa in perioada iunie-iulie 2012, de marti pana duminica, intre orele 10-18.

EXPOZITIA Asezarea civila romana de la Ocnita

EXPOZITIA Asezarea civila romana de la Ocnita
 
CONSILIUL JUDETEAN VALCEA
MUZEUL JUDETEAN „AURELIAN SACERDOTEANU” VALCEA
SECTIA DE ARHEOLOGIE SI LABORATORUL DE CONSERVARE-RESTAURARE
Organizeaza expozitia Asezarea civila romana de la Ocnita
ASEZAREA CIVILA ROMANA
DE LA OCNITA

Prilej cu care va invita sa participati la vernisaj, joi 30 iunie 2011, ora 17, la sediul Muzeului de Istorie din Calea lui Traian, nr. 143.

VERNISAJ EXPOZITIE DE PICTURA

VERNISAJ EXPOZITIE DE PICTURA "GRUP 4+2"
 
Muzeul Judetean Aurelian Sacerdoteanu Valcea si Uniunea Artistilor Plastici din Romania va invita la vernisajul expozitiei de pictura "Grup 4+2". Expun artistii Traian Boicescu, Victor Dima, Gheorghe Gogescu, Viorela Mihaescu, Vintila Mihaescu, Adrian Socaciu.

Expozitie - Biserici cu pictura murala exterioara

Expozitie - Biserici cu pictura murala exterioara
 
Institutul de Memorie Culturala Bucuresti (www.cimec.ro) si Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Vâlcea, va invita vineri, 15 aprilie 2011, ora 16:00, la sediul Sectiei de Istorie (Calea lui Traian, nr. 143) pentru vernisajul expozitiei multimedia Repere ale spiritualitatii românesti. Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia (sec. XVIII-XIX).Expozitia contine, de asemenea, o serie de piese de arta religioasa din colectiile muzeului, însotite de fotografii si materiale video care reflecta aspecte din traditiile si viata cotidiana din Oltenia.

Al XXVII-lea Simpozion National de Numismatica.

Al XXVII-lea Simpozion National de Numismatica.
 
Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea, va informeaza ca in data de 12 mai 2010, la ora 1500, va avea loc deschiderea celui de-al XXVII-lea Simpozion National de Numismatica, la Muzeul de Istorie, Calea lui Traian, 143.

Lansarea Cercului de Arheologie

Lansarea Cercului de Arheologie
 
Muzeul Judetean „Aurelian Sacerdoteanu” Valcea a lansat vineri, 12 martie, incepand cu ora 14, la Muzeul de Istorie a Judetului Valcea, cercul de arheologie dedicat elevilor de liceu din institutiile de invatamant valcene. Alaturi de noi in acest proiect sunt Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu si Inspectoratul Scolar Valcea.

Expozitia de Fotografie Etno-Documentara

Expozitia de Fotografie Etno-Documentara "Traditii si obiceiuri uitate"
 
Luni, 1 Martie 2010, incepand cu ora 11, a avut loc la Muzeul Satului Valcean din Bujoreni Expozitia de Fotografie Etno-Documentara "Traditii si obiceiuri uitate".
Fotografiile expuse a fost realizate de Valeru Ciurea si Visi Ghencea.

Generalul Nicolae Radescu - Prizonierul istoriei

Generalul Nicolae Radescu - Prizonierul istoriei
 
Asociatia "General Nicolae Radescu", Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc, Academia Olimpica Romana - Filiala Valcea, Forumul Cultural al Ramnicului si Muzeul Judetean Valcea, cu prilejul a 135 de ani de la nasterea generalului Nicoclae Redescu, va invita la simpozionul si vernisajul expozitiei "Generalul Nicolae Radescu - Prizonierul istoriei", joi 26 martie, ora 17, Muzeul de Istorie.

Deschiderea expozitiei de arheologie

Deschiderea expozitiei de arheologie
 
Înfiintat în 1968, Muzeul de Istorie a Judetului Vâlcea a cunoscut mai multe etape de transformare si restructurare, pe masura ce colectiile de care dispune s-au îmbogatit.
Prin continutul si forma expozitiei, Muzeul de Istorie înlesneste mai buna cunoastere a traditiilor si zestrei patrimoniale vâlcene si contribuie la construirea identitatii culturale comunitare.
Refacerea expozitiei permanente a Muzeului de Istorie a Judetului Vâlcea s-a realizat între anii 2003 – 2008.

Expozitia COVOARE SI SCOARTE DIN OLTENIA

Expozitia COVOARE SI SCOARTE DIN OLTENIA
 
In cadrul programului cultural „Patrimoniul etnocultural al Olteniei”, lansat de muzeele etnografice si de arta populara, a avut loc vernisajul „Covoare si scoarte din Oltenia”, vineri, 7 septembrie 2007, incepand cu ora 11.00, la Muzeul Satului Valcean – Bujoreni.

Memoriam Constantin Ceraceanu

Memoriam Constantin Ceraceanu
 
Miercuri, 22 noiembrie 2006, ora 18.00, la Muzeul de Arta "Casa Simian" din Râmnicu Vâlcea, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura "În Memoriam Constantin Ceraceanu". Cu acest prilej artistii vâlceni i-au adus un omagiu expunând alaturi de artistul care s-a stins din viata în luna august a acestui an.
Curatorul acestei expozitii este muzeograful Gheorghe Dican, iar prezentarea a fost facuta de cunoscutul critic de arta Pavel Susara.

ISTORIA MONEDEI ÎN JUDETUL VÂLCEA

ISTORIA MONEDEI ÎN JUDETUL VÂLCEA
 
RÂMNICU VÂLCEA, 10 MAI 2006, Ora 13.00


Ne propunem sa reconstituim într-o forma expozitionala istoria monedei pe teritoriul actualului judet Vâlcea, începând cu cele mai vechi descoperiri monetare si mergând pâna la reforma monetara din 2005.

Vernisaj expozitie de PICTURA - Ana Ruxandra Ilfoveanu si SCULPTURA -  Adrian Alexandru Ilfoveanu

Vernisaj expozitie de PICTURA - Ana Ruxandra Ilfoveanu si SCULPTURA - Adrian Alexandru Ilfoveanu
 
Va invitam sa participati, miercuri 12 aprilie, ora 17,00, la vernisajul expozitiei de PICTURA - Ana Ruxandra Ilfoveanu si SCULPTURA - Adrian Alexandru Ilfoveanu, care va avea loc în salile Muzeului de Arta Casa Simian - Rm Vâlcea.

Expozitia

Expozitia "Figuri de Ceara" 2006
 
In perioada 22 martie - 2 aprilie, Muzeul de Arta Casa Simian, Rm. Vâlcea gazduieste expozitia temporara "Figuri de ceara"

Expozitii organizate in cinstea Sarbatorilor Pascale

Expozitii organizate in cinstea Sarbatorilor Pascale
 

EXPOZITIA DE PICTURA "Invierea si Icoana" - Icoane pe lemn
Autor: preot SORIN IOAN PARAUSEANU
(22 aprilie - 30 mai 2005 - Muzeul de Arta "Casa Simian" Rm. valcea)


EXPOZITIA DE ARTA RELIGIOASA "Hristos a Inviat"
(26 aprilie - 30 mai 2005 - Muzeul Satului Valcean, Bujoreni)

Figuri de ceara ale unor personalitati istorice

Figuri de ceara ale unor personalitati istorice
 
In premiera la Rm. Valcea, Muzeul Judetean Valcea organizeaza, in parteneriat cu Muzeul Figurilor de Ceara din Sankt-Petersburg, in perioada 8-25 martie expozitia: "Figuri de ceara ale unor personalitati istorice", care va fi expusa la Muzeul de Arta "Casa Simian"

DUMITRU RADU - Expozitie, Muzeul de Arta

DUMITRU RADU - Expozitie, Muzeul de Arta
 
In perioada mai - august 2004, Muzeul de Arta "Casa Simian", a gazduit expozitia sculptorului Dumitru Radu, individualizand etape din creatia sa artistica.
Artist de tip complex, proiectand ideatic repertorii formale ample, sculptorul Dumitru Radu a prezentat in salile muzeului un numar impresionant de lucrari, 109 piese, incluzand si lucrari de grafica, realizari din piatra, bronz si lemn, dintre care unele au dimensiuni mari, tinzand catre o expunere monumentala, dar altele sunt piese de sculptura mica, incadrandu-se perfect in generosul spatiu ambiental.
© 2003 - 2024 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL