- MUZEE IN JUDETUL VALCEA -
Muzeul de Istorie a Judetului Valcea
Muzeul de Arta "Casa Simian"
Ramnicu Valcea
Muzeul Satului Valcean, Bujoreni
Muzeul Viei si Vinului, Dragasani
Complexul Muzeal Maldaresti
Casa Memoriala "Anton Pann"
Ramnicu Valcea
Muzeul de arheologie si arta religioasa "Gh.Petre-Govora", Baile Govora
Colectia de arta plastica "Alexandru Balintescu", Costesti
- PUBLICATII -
Revista BURIDAVA
Regimentul 2 Dorobanti-Valcea
- GALERIA FOTO -
Complexul Muzeal Maldaresti
Site realizat de AVANSOFT
Pagina de Facebook
Youtube MJASV
Boromir
Jooble
http://jooble.com.ro/
http://jooble.org/
APARITII EDITORIALE

APARITII EDITORIALE

Cele doua lucrari, aparute cu finantare din partea Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, prin proiectul strategic "Centenarul Marii Uniri", proiectele "Salonul National de Arta Contemporana", respectiv "100 de ani de la Marea Unire", vin sa ofere publicului informatii stiintifice avand ca tema pricipala evenimentele anilor 1916-1919 in context local, national si european.

Buridava. Studii si materiale este editata de Muzeul Judetean "Aurelian Sacerdoteanu" Valcea si cuprinde studii/articole de arheologie, istorie, etnografie, arta, muzeologie, recenzii si note de lectura, numismatica precum si cercetari complementare facute prin metodele stiintelor naturale sau tehnice (antropologie, zoologie, palinologie, geologie, metalografie, analize chimice etc).

Totusi, din cuprinsul nr. XIII/2018, credem ca va vor atrage atentia, in acest context, studiile: Raport preliminar al cercetarilor arheologice de la Perisani - Poiana Spinului (I. Tutulescu, C.A. Tulugea), Preliminariile Bataliei din zona Sibiu-Caineni (D. Garoafa), Ramnicu-Valcea sub ocupatie germana. O poveste sincera (S. Oane), Albumul documentar Oltenia in Primul Razboi Mondial (D. Garoafa), Contributia locuitorilor Olteniei la Fondul jertfelor liniei demarcationale (1919) (V. Marculet, A. Bucur), Tabara de pictura de la Maldaresti - plein-air, editia a V-a, 10-20 septembrie 2018 (A. A. Dinca).

Catalogul 100 de ani de la Marea Unire - Cercetarea arheologica de la Perisani-Poiana Spinului (I.Tutulescu, C. Tulugea, C. Terteci) prezinta rezultatele cercetarii arheologice a unei bucati de front din Primul Razboi Mondial si imaginile de sapatura si ale pieselor descoperite. Aceasta cercetare arheologica deosebita a fost posibila datorita eforturilor colectivului de specialisti ai muzeului, cu sprijinul oferit de diverse institutii publice si persoane fizice. E suficient sa mentionam ca astfel de cercetari arheologice sunt rare in Romania iar aceasta este prima de acest fel din judetul Valcea.
 
© 2003 - 2024 MUZEUL JUDETEAN VALCEA. TOATE DREPTURILE REZERVATE.     WEBDESIGN: AVANSOFT SRL